På vanlig underholdende vis bød Formand for Microsoft 365 Brugergruppen velkommen med opdatering på seneste nyt fra Brugergruppen, introduktion til LifeHacks og programmet for de to dage.
Særlig vægt blev lagt på introduktion til vores tre partnerdeltagere, der efter 3 minutters taletid var helt klar til at tale med alle deltagerne i pause og under netværks-sessionerne.
Vi siger derfor stor tak til:
Viva engage er blevet en integreret del af Danfoss’ kommunikationsstrategi, og Jørn Nurrka fra Danfoss brugte en lille time for at fortælle om, hvordan man i den store koncern har udrullet Viva Engage som community for alle medarbejdere og teams.
Jørn kom med en række anbefalinger til andre, der skal i gang med samme proces: Sørg for at der er tekst/rammesætning inden du inviterer folk ind, og vær sikker på at du har community managers til den første periode, med planlagte opslag.
Særligt grupperne, hvor det er naturligt at dele fotos og små 'hverdagshistorier' har stor succes.
Intranet:
I samme ombæring udrullede man nyt intranet til den mere statiske information til medarbejderne (hvor Viva Engage opleves som langt mere dynamisk).
Også her anbefaler Jørn at man har en klar vision-strategi – med et skarpt clarification canvas, som kan bruges til bl.a. at tydeliggøre hvilken information, der hører til på intranettet, og hvad der hører til i Viva Engage.
Inden han blev afbrudt af deltagernes utroligt mange spørgsmål nåede Peter Lippert fra Microsoft at fortælle om Copilots udviklingsrejse fra en assistent, der kan hjælpe os i vores daglige arbejde til den autonome agent, der nu kan agere og løse opgaver på virksomhedens vegne - helt uden menneskelig indblanding.
Det er spændende (og lidt skræmmende) og Peter kom med flere rigtig gode tips til, hvor Copilot kan hjælpe som fx.:4
Peter Lippert fik mange gode spørgsmål, og kunne heldigvis tale videre med deltagerne resten af dagen.
Keen Johannesen fra 24Support gennemgik inden frokost en række af de fordele, man får med Teams Premium - men vi fik vist aldrig afgjort helt 100 % om vi går efter Teams Premium or not!
Med Teams Premium får man bl.a.:
Britt Jensen og Jakob Schreiber Vig fra Semler IT tog eventets deltagere med på en inspirerende og afvekslende rejse, da de lige efter frokost faciliterede et indlæg med stor grad af interaktion og erfaringsudveksling med og blandt deltagerne.
Emnet for sessionen var brugerrejsen og de mange udfordringer, barrierer og modstande, som brugerne kan have, når de bliver præsenteret for en ny måde at gøre tingene på.
Afslutningen på dag 1 var lagt i hænderne på Andreas Astrup Vig, der holdt deltagernes opmærksomhed fanget med sin levende indføring i hans arbejde med at skabe involverende og uddannende indføring i, hvordan han arbejder med at lave (undervisnings)videoer med AI Agenter.
Omdrejningspunktet for Andreas’ erfaringer har været gode muligheder for at lære sig selv op på sin egen læreplads, og at muligheden for at lege og fejle sig frem til gode løsninger.
Andreas’ gode råd er:
Men er virksomhederne i virkeligheden klar til at udvikle med de omkostninger det har at give udviklerne fri plads til leg? Det kræver en stor grad af risikovillighed.
Samtidig er der et stort behov for at man som virksomhed sætter nogle rammer, men samtidig også kaster sig ud i det og prøver sig frem.
InVideo laver end-to-end videoer hvor man kan prompte handling/emne, hvor den derefter genererer en hel video.
Andreas’ bud er, at vi i løbet af de næste år vil se fuldtids kommunikationsmedarbejdere erstattet af forskellige agenter og suppleret med 3-5 timer fra en medarbejder.
Peer Jørgensen fra Timengo sprang i sidste øjeblik til med en grundig gennemgang af grupper og rettigheder som havde til formål at give indblik i, hvem der har rettigheder til hvad og hvordan man i IT arbejder struktureret med opbevaring af filer og data.
Peers introduktion udløste en storm af spørgsmål, erfaringsudveksling og tip og tricks til hvordan man kan arbejde med at skabe overblik og sikre governance gennem den måde, man arbejder på.
Jørgen Rahbek fra Fellowmind førte os trygt igennem Loop og dens mange muligheder inden han konkluderede at produktet er genialt (eller i hvert fald har potentiale til at blive det).
Ideen med Loop er at man har lettere adgang til samarbejde på tværs af lande/afdelinger mv. fordi man kan arbejde i samme komponent uanset om man tilgår den via mail, teams eller andet (forvirrende, men det giver mening, når Jørgen forklarer det!).
Loop-komponenter er indholdselementer, der forbliver synkroniseret på tværs af alle de platforme, de er delt på.
Loop Pages viser et overblik over komponenterne.
Loop Workspaces er ’containers’ der viser pages og komponenter til slutbrugeren.
Jørgen demonstrerer en lang række muligheder for at forbedre sit samarbejde med både interne og eksterne kollegaer og samarbejdspartnere ved hjælp af Loop.
Deling af Loop-komponenter med eksterne er dog utrolig kompliceret, og måske ikke helt rullet ud endnu.
Vær opmærksom på Roadmap og governance, så du har styr på, hvor dine komponenter bliver placeret.
En klar opfordring fra Jørgen til at komme i gang med at bruge Loop for produktet er rigtigt godt og har stort potentiale.
Eksempler fra virkeligheden: kan fx anvendes til at rykke folk op til deadlines, og sammensætte aktionslister på tværs af lande.
Lars Berlau fra HP/Poly demonstrerede på sjov og fornem vis, hvordan han siden sin ankomst på Hotel Legoland om morgenen har optaget små videoklip og billeder, som han har placeret i mapper med covershots, lidt video af foregående oplægsholdere med to forskellige kameraer.
Meget inspirerende brugte Lars de optagede videoer til at producere videoer direkte i ClipChamp både med og uden AI – meganemt (så det ud) og meget brugbart til mindre video-opgaver.
Der er vildt mange elementer, man kan overveje og relativt nemt rette til i Clipchamp: skift af kameravinkel (Lars anbefaler at gøre det på et sted, hvor talen skifter), intro og alt muligt andet.
Meget, meget spændende og hands on introduktion til et interessant værktøj, der kan opfylde langt de flestes behov for videoredigering i en verden, hvor ’Billeder siger 1000 ord, og video siger resten’…
Man skal også overveje tidsforbruget – Lars siger som tommelfingerregel, at det tager ham en time, at redigere en video på 5 minutter, som så ender med at have omkring 100 skift af kameravinkler.
Og tro mod sig selv, sluttede Lars helt af med at vise sit nyeste legetøj til videoredigering – en redigeringsboks med muligheder for at arbejde med optagelser direkte fra kameraet (og en hel masse andet).
Jesper Hauge, Arrow og Peter Lippert, Microsoft demonstrerede inden frokosten hvordan man laver en autonom agent i Microsoft Copilot (og også i Copilot Studio). '
Spændende med større teknisk indsigt i hvordan man rent praktisk opretter agenter, der kan løse klart definerede opgaver for medarbejdere i forskellige funktioner. Peter og Jesper blev mødt med mange spørgsmål, men det er stort set umuligt at gengive den meget praktiske step-by-step demo.
Medlemmer af brugergruppen vil have adgang til præsentationerne såfremt vi får dem stillet til rådighed i vores lukkede LinkedIn-gruppe for medlemmer.
Thomas Vestergaard fra UpShare præsenterede os for en tankevækkende Use-case, hvor de som leverandør har hjulpet en kunde med at opsætte Microsoft 365 værktøjer til at opsætte en fakturascanner, der tjekker leverandørfakturaer op imod de indgåede rabat-aftaler, så man kan tjekke om man får de rabatter, der er forhandlet hjem.
Med en relativ lille investering har man på den måde hjulpet virksomheden med at lette den administrative byrde ved manuelt at tjekke alle leverandørfakturaer, hvilket var temmelig kompliceret.
Man har primært anvendt AI Hub til at løse opgaven for den pågældende kunde.
Ikke alt, der glimter er guld - ligesom ikke alle smarte løsninger er baseret på AI.
Britt Jensen demonstrerede kort og effektivt et power automate flow, som hun har sat op til at hjælpe sine kollegaer med at eliminere en kedelig opgave med at opdatere data i to forskellige excel-ark med store besparelser i både tid, kedsomhed og risiko for fejl til følge.